Ο λογιστής ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά και ο άμισθος υπάλληλος του κράτους - Λογιστικό γραφείο
banner image

Ο λογιστής ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά και ο άμισθος υπάλληλος του κράτους

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο περισσότερος κόσμος επισκεπτόταν τον λογιστή, επαγγελματία ή μη, κανονικό αλλά και όχι, μία φορά τον χρόνο, την περίοδο των περίφημων δηλώσεων. Με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί, ξαφνικά ο λογιστής έγινε απαραίτητος όσο ποτέ. Μερικές φορές, σαφώς με αρκετή δόση υπερβολής, αλλά η αλήθεια είναι ότι για όποιο θέμα αφορά το κράτος, ο πολίτης σχεδόν αυτόματα σκέφτεται και στρέφεται στον λογιστή.
Αν συνυπολογίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα, ουσιαστικά το ίδιο το κράτος αργά αλλά σταθερά καταργεί τα ΚΕΠ, τότε ο λογιστής αμέσως γίνεται ο άνθρωπος που θα μας βοηθήσει και θα μας εξυπηρετήσει. Έτσι ο λογιστής, από τον άνθρωπο που απλά έχει ένα γραφείο κάπου στην γειτονιά μας, έχει γίνει κυριολεκτικά, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Και ο σωστός επαγγελματίας, επειδή πάνω απ’ όλα σέβεται τον πελάτη του, αλλά και τον εαυτό του, είναι πλέον ο καλός γείτονας.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο κόσμος, ο απλός πολίτης, βλέπει πλέον τον λογιστή ως ένα χέρι βοηθείας, εκτιμά (σε μεγάλο βαθμό αλλά δυστυχώς όχι πάντα) τον κόπο του, αλλά πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας επαγγελματίας που παλεύει και αυτός όπως και ο περισσότερος κόσμος για να τα φέρει βόλτα, και όχι ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος-αρπακτικό, που απλά θα τον χρεώσει για μια δήλωση.
Δυστυχώς όμως, ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι το  ίδιο  το κράτος, που μας έχει βρει σαν την εύκολη λύση σε οτιδήποτε εξαγγείλει, ώστε να πληροφορηθεί αλλά και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, μας πετάει οτιδήποτε θελήσει χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας λογιστής να έχει γίνει έμμεσα και άμεσα ο άμισθος υπάλληλος του κράτους και στην ουσία μας εξαναγκάζει να επαφιόμαστε στην καλή θέληση του καθενός.
Και επειδή κάποιος μπορεί να βιαστεί να πει : ΟΚ καλά τα λες αλλά κονομάτε κιόλας, πρέπει να πούμε και να τονίσουμε, ότι ακόμα και όταν πληρωνόμαστε και μάλιστα καλά, γιατί ακόμα ευτυχώς υπάρχει και φιλότιμο, αυτό φυσικά δεν γίνεται πάντα και αρκετές φορές και καθόλου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την κακοδιαχείριση του κράτους και ειδικά με το «σύστημα» που όλο πέφτει, ΔΕΝ πληρώνεται.
Ευτυχώς κάποιοι το αντιλαμβάνονται και το εκτιμούν.

Γι’ αυτό τους εκτιμάμε και εμείς και τους ευχαριστούμε
Ο λογιστής ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά και ο άμισθος υπάλληλος του κράτους Ο λογιστής ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά και ο άμισθος υπάλληλος του κράτους Reviewed by balourdos on Μαΐου 30, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.