Σύμβουλος ΕΣΠΑ υπεύθυνος συνεργάτης υποβολή φακέλου - Λογιστικό γραφείο
banner image

Σύμβουλος ΕΣΠΑ υπεύθυνος συνεργάτης υποβολή φακέλου

Τα 15 τελευταία χρόνια, τα διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων και κυρίως το ΕΣΠΑ, έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο για πολλές εταιρείες, αλλά και ένα πολύ σημαντικό βοήθημα στην έναρξη πολλών δραστηριοτήτων και νέων επιχειρήσεων, σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας.
Βασικός ανασταλτικός παράγοντας για άλλη μια φορά παραμένει το ίδιο το κράτος, που αντί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και ειδικά τώρα στα χρόνια της κρίσης να δώσει κίνητρα και πραγματική βοήθεια, ειδικά σε νέες αλλά και σε ενεργές-υγιείς επιχειρήσεις, «καταφέρνει» να μη  απορροφά τα κονδύλια, να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον μικρομεσαίο, για τον νέο, για τον άνεργο, για τον πτυχιούχο και στην ουσία να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη, που όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις διακηρύσσουν, επιθυμούν διακαώς, την εξαγγέλλουν και τελικά όλα μένουν στα ράφια ή ακόμη χειρότερα στα λόγια.
Εκτός όμως από το κράτος, υπάρχει δυστυχώς και ένας άλλος πολύ βασικός παράγοντας, που επίσης αποτελεί τροχοπέδη για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ή μη.
Αυτός ο παράγοντας είναι οι διάφοροι σύμβουλοι και μάλιστα όλων των ειδικοτήτων, που ευελπιστούν να υποβάλουν φακέλους. Και βάζω τελεία γιατί πολλοί από αυτούς απλά σταματούν με την υποβολή του φακέλου, μετά βέβαια και από την ανάλογη χρέωση, η οποία πολύ συχνά κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, χωρίς το αντίστοιχο αντίκρισμα. Λέγοντας το αντίστοιχο αντίκρισμα βασικά εννοούμε ότι μένουν στην υποβολή του φακέλου και τέλος. Αυτό όμως είναι το θέμα; Σίγουρα όχι. Γιατί το ζητούμενο, εκτός από την ορθή και πλήρη υποβολή του φακέλου, είναι ειδικά αν η υποβολή είναι επιτυχημένη, η μετέπειτα παρακολούθηση και συμμόρφωση με τους κανόνες που απαιτούνται. Είναι πλέον γνωστό πόσος κόσμος την επόμενη μέρα ψάχνει αυτούς τους «συμβούλους» και δεν τους βρίσκουν γιατί απλά έχουν εξαφανιστεί μαζί βέβαια με τα λεφτά που έχουν πληρώσει.
              Αυτά είναι και τα σημεία κλειδιά που έχουν οδηγήσει πολλούς όλα τα χρόνια, αντί να επιδιώκουν την επιδότηση να ακούνε ΕΣΠΑ και να αλλάζουν πεζοδρόμιο. Πράγμα που πραγματικά είναι κρίμα, γιατί πολλοί και ειδικά νέοι, θα μπορούσαν να βοηθηθούν και μέσω ΕΣΠΑ η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να είναι σε υψηλότερο και σοβαρότερο επίπεδο.
              Αυτοί οι δύο λόγοι έχουν οδηγήσει πολλούς και στην πόρτα των λογιστών. Μέχρι και πριν από τρία χρόνια, επειδή κατά την καθαρά προσωπική μου και ταπεινή γνώμη, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο απαιτεί γνώση και εξειδίκευση αλλά και κυνήγι, γιατί απλά δεν μπορείς να παίζεις με τα λεφτά του άλλου και την ελπίδα του, και φυσικά βλέποντας τους διάφορους επιτήδειους να υποβάλουν φακέλους και να εξαφανίζονται, καλώς ή κακώς δεν τολμήσαμε ούτε να ασχοληθούμε ούτε και να συνεργαστούμε με κάποιον, όσο καλός και να φαινόταν ή και αν ήταν, αν δεν τον γνωρίζαμε πολύ καλά, ώστε να τον εμπιστευτούμε και να τον προτείνουμε στους πελάτες μας.

              Εδώ όμως και τρία χρόνια και αφού έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο, πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον κατάλληλο συνεργάτη και πάνω απ’ όλα γνώστη του αντικειμένου, που μπορεί να υλοποιήσει την πρότασή σας, από την υποβολή και την παρακολούθηση του φακέλου με βάση τα ισχύοντα standards, που αυτό είναι το πλέον βασικό και απαιτητικό, έως την τελική σχεδίαση, την τεκμηρίωση του φακέλου και την οριστικοπίηση-ολοκλήρωση.
Σύμβουλος ΕΣΠΑ υπεύθυνος συνεργάτης υποβολή φακέλου Σύμβουλος ΕΣΠΑ υπεύθυνος συνεργάτης υποβολή φακέλου Reviewed by balourdos on Μαΐου 30, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.