Ορθή συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων - Λογιστικό γραφείο
banner image

Ορθή συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων

Ένα από τα πλέον συνηθισμένα θέματα αλλά και λόγος επίσκεψης σε ένα λογιστικό γραφείο, αλλά πάνω από όλα ιδιαίτερα απαιτητικό είναι η ΟΡΘΗ συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεως εισοδήματος ή απλά δηλώσεις.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί, προσπαθώντας να δείξουν ότι τα ξέρουν όλα, είτε απλά μόνο και μόνο για να καταφέρουν να μειώσουν την τιμή της αμοιβής για τις δηλώσεις, να επικαλούνται ότι «έλα μωρέ απλή είναι», ή επίσης συνηθισμένο «έλα μωρέ δύο νούμερα είναι», αγνοώντας όμως βασικούς κανόνες και φυσικά τους νόμους, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να έρχεται αντιμέτωπος με δυσάρεστες καταστάσεις και εμείς, που είναι η δουλειά μας, αντιμέτωποι με φοβερά πράγματα και θάματα, που φυσικά κοστίζουν και στο τέλος οι φορολογούμενοι πληρώνουν παραπάνω από ότι θα έπρεπε.

Στην σημερινή εποχή όμως, οι απαιτήσεις είναι υψηλές και συνέχεια αυξάνονται και σε συνδυασμό με την όλο και περισσότερο αυξανόμενη πολυνομία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται, όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι, εξειδικευμένες γνώσεις και για τις δηλώσεις, ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις παγίδες.

Και επειδή η δήλωση ακόμη και στην πιο απλή μορφή της δεν είναι δύο νούμερα, αλλά απαιτεί γνώση και φυσικά δυνατότητα εξεύρεσης λύσης όπου απαιτηθεί, σε θέματα π.χ. όπως τα τεκμήρια ή οι αποδείξεις και φυσικά και σε πιο σύνθετα θέματα όπως τα θέματα με τους κατοίκους εξωτερικού, οι αναλώσεις κεφαλαίου-αντιμετώπιση τεκμηρίων, θέματα πόθεν έσχες, αγοροπωλησίες, δωρεάν παραχωρήσεις ή φιλοξενία είναι σίγουρο ότι εκτός όλων των άλλων απαιτείται και η εμπειρία ενός επαγγελματία.

Επιπλέον, επειδή στον κλάδο έχουν μπεί και διάφοροι που κάνουν τους λογιστές, ενώ δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από την σχολή, ή πολύ απλά όπως τους αποκαλούμε όλοι παρατρεχάμενοι άσχετοι, πρέπει και ο φορολογούμενος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να είναι σίγουρος ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να μάθει ότι απευθύνεται σε έναν επαγγελματία. Και στην σημερινή εποχή μπορεί πολύ εύκολα.

Λόγω ότι ασχολούμαστε με τις δηλώσεις σχεδόν τριάντα χρόνια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις αλλά και να δώσουμε λύση όταν απαιτηθεί, όχι μόνο σε «απλές» αλλά και σε δύσκολες & σύνθετες η ακόμα και ακραίες καταστάσεις, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι το τονίζουμε για να χρεώσουμε κάτι παραπάνω. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες και τις ανάγκες της σημερινής ζωής ο στόχος μας δεν είναι να ανέβει η τιμή. Γνωρίζουμε όμως και τον κόπο μας και αυτό θέλουμε να ανταμειφθεί.

Γιατί την επόμενη μέρα, εμείς θα είμαστε εκεί και θα μπορεί όποιος θέλει να μας βρίσκει και όχι να μας ψάχνει και αναρωτιέται τι έγινε λάθος και τι πήγε στραβά. Και σε τελική ανάλυση αν δεν εμπιστευτούμε κάποιον γνώστη και επαγγελματία, αλλά απευθυνθούμε σε κάποιον άσχετο ή έστω σε κάποιον «γνωστό», ποιος θα φταίει περισσότερο; Ο άσχετος ή εμείς που τον εμπιστευθήκαμε;









Ορθή συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων Ορθή συμπλήρωση  φορολογικών δηλώσεων Reviewed by balourdos on Μαΐου 31, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.