To θέμα των αποδείξεων η χρήση των καρτών και η άμεση σύνδεση τους με το αφορολόγητο . - Λογιστικό γραφείο
banner image

To θέμα των αποδείξεων η χρήση των καρτών και η άμεση σύνδεση τους με το αφορολόγητο .

Σε ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινής μας ζωής,  έχει αναδειχθεί το θέμα των αποδείξεων και η χρήση των καρτών, με την άμεση σύνδεση τους με το αφορολόγητο όριο εισοδήματος. Σίγουρα όλα αυτά πριν από πολύ λίγα χρόνια θα έμοιαζαν αλλόκοτα ενδεχομένως και αστεία. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, είναι σοβαρά και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Προσπαθώντας να κάνουμε μία σύντομη αλλά ουσιαστική ανάλυση, ξεκινάμε από την υποχρέωση στην ουσία χρήσης καρτών ή πιο απλά πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Πλέον είναι αποδεκτό και επιβεβλημένο. Επίσης θα πρέπει να κάνουμε με αυτό τον τρόπο τις αγορές μας για να μπορέσουμε να χτίσουμε το αφορολόγητο μας είτε έχουμε εισόδημα είτε όχι, κοινώς είμαστε άνεργοι. Εξαιρούνται φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν έτσι και αλλιώς ακόμα και με ζημία στην επιχείρηση τους.
Και αν μέχρι πρότινος και πριν προλάβουμε καλά-καλά να καταλάβουμε τι πρέπει να γίνει νιώθαμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την  κατάσταση, έρχεται στην εξίσωση να προστεθεί  και η φορολοταρία οπότε τα πράγματα περιπλέκονται λίγο. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε περισσότερο;
·       Πάνω από όλα και όπως και στα περισσότερα πράγματα, αν όχι όλα, στην ζωή μας, πρέπει να έχουμε μέτρο.
·       Πριν την φορολοταρία η απάντηση θα ήταν εύκολη. Τόσο εισόδημα, αυτές τις αποδείξεις πρέπει να έχω, αυτά ψωνίζω, οκ τέλος.
·       Τώρα όμως έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Φορολαχνοί. Όσο περισότερο ψωνίζεις τόσο περισσότεροι λαχνοί, άρα περισσότερες προϋποθέσεις και ελπίδες για να κερδίσεις 1000 αφορολόγητα ευρώ.
·       Καταρχάς μήπως πρέπει να θυμηθούμε και τον Βαρουφάκη; Όταν τα έλεγε γελάγαμε. Σήμερα τα εφαρμόζουμε. Μήπως λοιπόν αυτό και μόνο πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς; Μήπως πρέπει να δούμε και λίγο πίσω από την κουρτίνα;
·       Εκτιμούμε ότι δύο είναι τα βασικά θέματα που πρέπει να έχουμε την προσοχή μας. Πρώτον : Θέμα τεκμηρίου. Είναι μαθηματικά βέβαιο ακόμη και αν δεν γίνει τίποτα φέτος γιατί πάλι είναι ανέτοιμοι, ότι άμεσα θα προσμετρώνται μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες διαβίωσης, άρα θα αυξάνει το τεκμαρτό μας εισόδημα. Δεύτερον : Αλλαγή της μορφής της δήλωσης σε έσοδα-έξοδα. Είναι ήδη αποφασισμένο και αν όχι από του χρόνου, αλλά στα επόμενα χρόνια, οι δηλώσεις για όλους θα είναι της μορφής έσοδα-έξοδα.

To θέμα των αποδείξεων η χρήση των καρτών και η άμεση σύνδεση τους με το αφορολόγητο . To θέμα των αποδείξεων  η χρήση των καρτών και η άμεση σύνδεση τους με το αφορολόγητο . Reviewed by balourdos on Μαΐου 30, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.